Informatie voor vraagouders

Zoek je gastouderopvang voor je kind(eren)?

Gastouderbureau Tante Muis heeft een groot netwerk aan gastouders opgebouwd. Vast ook bij jou in de buurt! Zij staan voor je klaar om je kind(eren) veilige en vertrouwde opvang te bieden terwijl je aan het werk bent. Als blijkt dat er voor jou geen geschikte gastouder in ons bestand zit, gaan wij actief voor je aan de slag! Alle (nieuwe) gastouders moeten aan een aantal wettelijke eisen voldoen: zij moeten in het bezit zijn van een door de overheid geschikt bevonden opleidingsdiploma, een certificaat kinder-EHBO, een Verklaring Omtrent het Gedrag (van de gastouder zelf en evt. volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen) en een door het gastouderbureau afgenomen en door de GGD gecontroleerde risico-inventarisatie van het huis waar de opvang plaatsvindt of plaats gaat vinden.

Is dit allemaal in orde, dan wordt de gastouder opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. Pas dan mag een gastouder aan de slag. Zodoende ben je verzekerd van veilige en vertrouwde opvang voor je kind(eren). Door alleen gebruik te maken van opvang bij geregistreerde gastouders ben je tevens verzekerd van het recht op kinderopvangtoeslag. Kinderopvang is zo nog steeds betaalbaar!

Bestaande opvang laten registreren?

Ook dit kan bij Gastouderbureau Tante Muis! De gastouder moet hierbij natuurlijk wel aan de gestelde voorwaarden voldoen. Als je de opvang regelt via Gastouderbureau Tante Muis, kun je een groot percentage van de opvangkosten door de Belastingdienst vergoed krijgen. Door opvang bij ons te registreren heb je recht op de kinderopvangtoeslag. Deze kun je bij de Belastingdienst aanvragen via www.toeslagen.nl.

Tante Muis biedt kinderopvang op maat, precies zoals het bij jou en je kind(eren) past!